Boka tid

Medicinsk fotvård 50 min  720 kr

Besöket inleds med ett fotbad, under tiden samtalar vi om eventuella problem och önskemål. Därefter görs en analys av foten, om det förekommer åkommor tex liktorn, nageltrång, fot eller nagelsvamp, förhårdnader eller liknande avlägsnas detta. Har du problem med smärtor och ömhet i fötter men även knä eller höft görs en helhetsanalys på detta. Många har vårtor som både smärtar och hämmar, även om vårtor är ofarliga och de flesta försvinner av sig själva inom några år kan det finnas behov av att avlägsna dessa, på kliniken används ett effektivt medel som heter verrutop. Naglar klipps och rensas, foten slipas, i mån av tid så avslutas behandlingen med en lättare fotmassage. Därefter går vi igenom dina fötters behov såsom ev inlägg, fotgymnastik, stretch mm. En medicinsk fotvårds behandling passar både dig som behöver hjälp med diverse fotproblem eller endast önskar allmän omvårdnad, har du nagellack så är jag tacksam om du avlägsnar det innan besöket. 50 minuters behandlingstid är en ungefärlig tid beroende på behov, avsätt gärna en timme.

Fotvård Friskvård 50 min 900 kr

En fotvårdsbehandling för dig som vill använda ditt friskvårdsbidrag från din arbetsgivare. I behandlingen ingår ett uppmjukande fotbad, nagelvård och borttagning av förhårdnader. Behandlingen avslutas med en välgörande kräm och fotmassage. Priset är inklusive moms till skillnad mot medicinsk fotvård som är momsbefriad.

Ortopediska skoinlägg, 60 minuter, 1600 kr

Balkefors ortopediska inlägg är en sula som gjuts individuellt till din fot, utprovad för att stödja och avlasta foten vid en mängd olika problem. Innan gjutning analyseras din gång och hållning med focus på eventuella avvikelser i fotens belastning. En spegellåda så kallat podoskop används för att ytterligare se hur du belastar foten.

ortopediska inlägg till skorna

Efter det sätts foten i en speciell kudde och uppvärmd sula och placeras i ett optimalt anatomiskt läge, sulan formas exakt efter din fot. Sulan korrigeras och slipas, du får med dem direkt och de är sedan klara att användas.

Balkefors inlägg kan hjälpa vid hälsporre, hallux valgus, Mortons neurom, överpronation, knä, rygg och höft problem orsakade av felbelastade fötter.

Att tänka på inför besöket: ta med några par skor, typ promenad sko eller löpar sko med löstagbar sula för att direkt prova ut och hitta rätt passform.

Pris för analys och ett par inlägg 1600 kr, två par 2700 kr. 
Två par inlägg 2650:- ( tillverkade vid samma tillfälle) Önskar du två par inlägg skriv det i kommentarsfältet vid bokning.

Medicinsk massage 50 min 880:-

Massage frigör din muskulatur från spänningar och värk, samt förebygger stress och belastningsskador. En medicinsk massage innebär en djupgående behandlande massage, genom tryck och massage frigörs muskulaturen och  cirkulationen ökar, pressur, töjningar och eventuellt ultraljud används vid behov.  Efter behandlingen går vi igenom behandlingen, var ditt problem sitter, vad som skapat detta, vidare att tänka på vad som kan göras hemma genom träning, stretch mm.

Önskar du en massage för avslappning och förebyggande av besvär anpassas behandlingen till detta.

Kliniken erbjuder även helkropps massage, ca 75 minuter, massagen bokas genom telefon. Kostnad 1050 kr.